Football3 projekt u Blagaju

Učenici naše škole, 25. i 26. svibnja, posjetili su Blagaj (Mostar) gdje su sudjelovali u projektu “Football3 za sve” u organizaciji Genesis Project iz Banja Luke. Osim učenika naše škole, u ovom projektu sudjelovali su i učenici iz OŠ Ivan Goran Kovačić Livno, OŠ Vrapčići i OŠ Buna iz Mostara. Atmosferu sa dvodnevnog druženja, nogometnih utakmica i zabave donosimo kroz fotografije voditelja naših učenika, nastavnika Zlatka Čondića i v.d. ravnatelja Josipa Kovača.

Zahvaljujemo “Genesis Project” Banja Luka na uspješnoj organizaciji i realizaciji ovoga projekta, kao i svih dosadašnjih!

Postignuća učenika PŠ Priluka

S lijeva na desno: Lorena Karaula (6.r.), Antea Marijan (6.r),. Franka Karaula (9.r.), nastavnik matematike Saša Palić, Mateo Marijan (8.r.), Karolina Karaula (8.r.), Maria Ursa (6.r.)

Ove školske godine učenici PO Prluka postigli su zavidne rezultate na natjecanjima iz matematike. Na školskom natjecanju OŠ “Fra Lovro Karaula” Livno, ostvarili su sljedeće rezultate:

 • Franka Karaula – prvo mjesto za devete razrede
 • Mateo Marijan – prvo mjesto za osme razrede
 • Karolina Karaula – treće mjesto za osme razrede
 • Lorena Karaula – prvo mjesto za šeste razrede
 • Antea Marijan – drugo mjesto za šeste razrede
 • Maria Ursa – treće mjesto za šeste razrede

Dakle, PO Priluka je osvojila prva mjesta za čak tri razreda na školskom natjecanju i samim tim je bila najuspješnija.

Na županijskom natjecanju učenik Mateo Marijan osvojio je treće mjesto, dok je učenica Franka Karaula osvojila prvo mjesto i plasirala se na držvno natjecanje. Franka Karaula će biti jedina predstavnica naše županije na državnom matematičkom natjecanju, koje se održava 27.5.2023.god. u Visokom. Samo najboljih šest učenika na državnom natjecanju ima osiguran plasman na svjetsku matematičku olimpijadu, koje se ove godine održava u Japanu.

Učenica Franka Karaula sa nastavnicom hrvatskog jezika Blaženkom Rogušić

Na natječaju za najbolji sastav koje je organizirao Ogranak Matice hrvatske u Livnu, učenica Franka Karaula osvojila je prvo mjesto.

Ovi rezulati su pogotovo značajni imajući na umu da PŠ Priluka broji svega 20 učenika od šestog do devetog razreda.

Terenska nastava iz fizike – Nikola Tesla

Učenici osmih i devetih razreda OŠ FLK su 25. travnja u sklopu terenske nastave iz fizike, koju su im organizirali nastavnici fizike Marija Badrov, Kristina Teklić, Boško Pavić i Snježana Teklić, posjetili Smiljan kraj Gospića – rodno mjesto velikog fizičara i izumitelja Nikole Tesle.

Prije samog dolaska u Smiljan prošetali su kraljevskim gradom Kninom i vidjeli Kninsku tvrđavu, jednu od najljepših srednjovjekovnih tvrđava u Europi.

Po dolasku u Memorijalni centar “Nikola Tesla” posjetili smo rodnu kuću Nikole Tesle koja je pretvorena u muzej. Imali smo priliku vidjeti

neke sačuvane predmete iz Teslinog djetinjstva kao i replike nekih od njegovih mnogobrojnih izuma (Teslina turbina, Teslin transformator, brod kojim se upravlja pomoću radio valova,…). U sklopu Memorijalnog centra je i umanjena replika Tesline ispitne stanice iz Colorado Springsa u kojoj su učenici vidjeli Teslin transformator i sudjelovali u bežičnom prijenosu energije. Cjelokupno iskustvo su objedinili gledajući dokumentarni film o životu i radu Nikole Tesle.

Nakon edukacijskog dijela uslijedio je zabavno-rekreacijski dio u Adrenalinskom parku Likos, gdje su se učenici okušali u streličaratvu, paintballu, penjanju na umjetnu stijenu i mnogim drugim sadržajima.

Fotogalerija u prilogu:

Čestitka za Uskrs

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, koji obilježavaju najveći katolički blagdan Uskrs, upućujemo iskrene čestitke sa željom da blagdansko vrijeme provedete u ozračju mira i obiteljske sreće. Sretan Uskrs!

Uprava škole

XIX. Dramske igre na njemačkom jeziku – Theaterspiele: Dramska skupina OŠ “Fra Lovro Karaula” Livno nastupila u HNK Varaždin

“SpielMit”, dramska skupina na njemačkom jeziku OŠ “Fra Lovro Karaula” Livno nastupala je na XIX. Dramskim igrama na njemačkom jeziku -Theaterspiele koje su održane u Varaždinu. Za ovaj nastup učenike su pripremale nastavnica njemačkog jezika Amila Kundić i učiteljica razredne nastave Senka Jandrić. Nastupali su učenici 5., 6. i 7. razreda: Andrija Brdar, Buga Brdar, Ivona Dalić, Vladimir Ištuk, Marta Ivković, Tarik Kundić, Mihael Mihaljević i Mila Ždero. Čestitke učiteljima koji usađuju ljubav djeci prema njemačkom jeziku, kulturi i običajima. Posebna zahvala i čestitke djeci, koja uz učenje njemačkog jezika kroz igru, upoznaju svijet oko sebe, otvaraju put prema toleranciji, jednakosti i međusobnom uvažavanju.

Županijsko natjecanje iz matematike

Naši mladi matematičari su i ove godine bili jako vrijedni i aktivni i sudjelovali su na raznim natjecanjima. Dana 16.3.2023. godine je održano školsko natjecanje za učenike devetih i osmih razreda gdje su prva četiri mjesta ostvarili sljedeći učenici:

9. razred

• Franka Karaula (Priluka)

• Karlo Ćosić (Matična)

• Ivana Sučić (Ljubunčić)

• Klara Karaula (Ljubunčić)

8. razred

• Mateo Marijan (Priluka)

•Mihaela Vrgoč (Matična)

• Karolina Karaula (Priluka)

• Helena Barać (Matična)

Svojim radom i trudom plasirali su se na županijsko natjecanje iz matematike, koje je održano 01.04.2023. u Osnovnoj školi “Fra Miroslav Džaja” u Kupresu gdje su postigli zavidne rezultate:

8. Razred

1. Drago Šarić (Kupres)

2. Petar Ćurić (Bukovica)

3. Mateo Marijan (OŠ “FLK” Livno)

9. Razred

1. Franka Karaula (OŠ “FLK” Livno)

2. Ilijan Berić (OŠ “IGK” Livno)

3. Filip Džaja (OŠ “IGK” Livno)

Čestitamo svim učenicima, a posebno našim učenicima i njihovim mentorima Saši Paliću, Kristini Teklić i Snježani Teklić koji su ih pripremali kroz zajednički organiziranu dodatnu nastavu. Zahvaljujemo učenicima na njihovom trudu i volji za učenjem, te im želimo svu sreću na budućim natjecanjima.

Školsko natjecanje iz matematike

Dana 16.3.2023. godine je održano školsko natjecanje za učenike devetih i osmih razreda. Po četiri najbolja učenika svoje generacije će sudjelovati na županijskom natjecanju koje će se održati 1.4.2023. godine u Kupresu. Rezultati su sljedeći:

9. razred

 1. Franka Karaula (Priluka)
 2. Karlo Ćosić (Matična)
 3. Ivana Sučić (Ljubunčić)
 4. Klara Karaula (Ljubunčić)

8. razred

 1. Mateo Marijan (Priluka)
 2. Mihaela Vrgoč (Matična)
 3. Karolina Karaula (Priluka)
 4. Helena Barać (Matična)